wetenswaardigheden

Noodnummers VvE Waaier 1

Wie moet je bellen bij bijvoorbeeld storing van de lift, de hydrofoor die niet werkt of een verstopping van de afvoer? Lees dit document.

noodnummers_vve_waaier1_vs_201903.pdf

Combiketel

Type CV-ketel


In oktober 2016 is onze flat geschikt gemaakt voor HR-ketels.
Het type ketel dat bij ons geplaatst kan worden is een HR-combiketel van capaciteitsklasse CW4 en voorzien van terugstroomklep in rookgascircuit (doorgaans bij de nieuwe ketels standaard aanwezig).


Vanwege de noodzaak van een gelijktijdige overstap van onze voormalige VR-ketels naar HR-ketels zijn in 2016 alle ketels vervangen door HR-ketels (Remeha Tzerra Plus 28C CW4).

Hoe ga je om met de schuifpui?

Van                  : Bestuur VvE Waaier 1
Datum               : 28 augustus 2007   

Beste buren,
 

Met deze memo willen we duidelijkheid geven over hoe de VvE omgaat met klachten aan de schuifpuien.
 Het bestuur heeft zich in de kwestie verdiept, zodat we de leden van de VvE correct kunnen voorlichten. Munnik heeft ons in verband met de klachten aan de schuifpuien gewezen op de bepalingen in het splitsingsreglement (het gele boekje). Artikel 18 (zie hieronder) geeft uitsluitsel. Onderhoud aan hang en sluitwerk komt op grond van dit artikel voor rekening van de eigenaar. Na een inventarisatie van klachten aan de schuifpuien is het bedrijf Total Services op een aantal adressen langs geweest om de klachten te beoordelen en eventueel te verhelpen. Hieruit is gebleken dat het merendeel van de klachten voortkomt uit gebrek aan onderhoud of verkeerd gebruik van de pui. Er hoefden geen onderdelen vervangen te worden. 
NB De dato 2013 bestaat Total Services niet meer. Neem contact op met MAS, https://www.schuifpuiherstel.nl/, 0165-388606.

 
Artikel 18:1. Iedere eigenaar en gebruiker is verplicht zijn privé gedeelte behoorlijk te onderhouden. Tot dat onderhoud behoort met name het schilder-, behang- en tegelwerk, het onderhoud van de plafonds, de afwerking van vloeren en balkons, van het stucwerk en van deuren en ramen (waaronder begrepen de reparatie en vervanging van hang- en sluitwerk), het schoonhouden en ontstoppen van alle sanitair en leidingen met uitzondering van de leidingen als bedoeld in artikel 9 lid 1 onder b, en het schilderwerk van radiatoren. Voorts moet iedere eigenaar en gebruiker van de deuren en raamkozijnen met glas als bedoeld in artikel 9 eerste lid letter a [gemeenschappelijk] die zijden die zich in gesloten toestand in het privé gedeelte bevinden behoorlijk onderhouden voor zover dit geen vernieuwing betreft. 

Conclusie:
Klachten aan de schuifpui die voortkomen uit slecht werkend hang- en sluitwerk van de schuifpui zijn voor rekening van de appartementseigenaar. Als het hang- en sluitwerk of de pui zelf door de aantasting door de tand des tijds vernieuwd zou moeten worden dan is dat voor rekening van de VvE.

 

Tips voor een goed werkende pui:
- Maak de rail waar de pui in loopt regelmatig goed schoon en spuit er siliconen/teflon spray op. Dan loopt het weer soepel.
- Open de pui met beleid. Te ver of te hard openschuiven kan tot gevolg hebben dat de deur uit de rail komt. Het is mogelijk de pui zelf weer in de rail te tillen, maar voorkomen is beter.

Deurdrangers

Deurdrangers gaan doorgaans levenslang mee. Het is een simpel aparaat: een bak met olie en twee ventielen om te stellen.

Stand van de stangen
De scharnierende metalen verbinding van dranger naar bevestigingspunt op de deur hoort haaks op de deur te staan als de deur zover geopend is dat deze haaks staat op de deurpost. (Om dit goed te krijgen moet de dranger los gemaakt van de deur; ingekort; en weer bevestigd aan de deur.)

Werking afstelling deurdranger
· de deur sluit in twee fasen: eerste deel gaat tot deur nog +/- 10 cm geopend is.
· Er zijn 2 schroeven (ventielen), deze corresponderen elk met een van de ‘fasen' waarin de deur sluit.
· Ventielen zitten aan zijkant (kant van deurscharnier) op de bak van de dranger zelf.
· Voor afstelling: deur helemaal openen en schroeven helemaal dicht (klok mee) draaien.
· Schroeven steeds stukje verder opendraaien tot gewenste stand.

Onderhoudstip tegen piepen deurdrangers (en voor soepel sluitende sloten!):
· olie (‘WP40", soort kruipolie met siliconen, trekt geen vuil aan.)
· 1 maal per jaar spuiten.

Hijsogen

In 2016 zijn alle slechte hijsogen op de galerijen en op de balkons vervangen. In 2020 zijn opnieuw de op dat moment versleten hijsogen hersteld.
Wat is een hijsoog?
Een hijsoog is een oog waaraan de betonnen platen tijdens de bouw van de flat omhoog gehesen werden. Daarna zijn de ogen dichtgesmeerd met cement. Je kunt ze zien op vaste plaatsen in de betonnen vloeren op de galerijen en op de balkons.

Hoe weet ik of mijn hijsoog nog goed is?

Wanneer je bij het tikken of kloppen op het cement een hol geluid hoort is dat een teken dat er ruimte zit tussen het cement en het hijsoog. In dat geval moet het hijsoog opnieuw dichtgesmeerd worden. Meld dit zo spoedig mogelijk bij het bestuur. 

Klussen

Het bedrijf Poortvliet voert voor ons administratie kantoor alle klussen uit. Je kunt Poortvliet ook inschakelen voor je eigen klussen (bijvoorbeeld reparatie ventilatieroosters).
Het telefoonnummer van Poortvliet is: 023-5631548.

Naambordje

Hoe kom je als (nieuwe) bewoner aan het juiste naambordje?

De naambordjes kan je zelf laten maken bij een ijzerhandel. We willen graag dat alle bordjes van hetzelfde type zijn. 

Naamplaatjes voor op het bellenbord zijn verkrijgbaar bij de winkel 'Michel de Letter', De Clerqstraat 15.

 

Specificaties (zoals voorheen gebruikt bij ijzerhandel Albero):

 

Alu look 90x25mm 

HOH 74mm met facet (dat is voor de gaatjes)

tekst: arial 4.85 punts 

materiaal: resopal zilver

 

Lampen in de kelder

De lampen die in de boxen in de kelder hangen zijn 42 volts lampen. Een gewone lamp zal hier dus niet werken. Gezien de levensduur van deze lampen is de verwachting dat in de komende periode de lampen langzaam maar zeker aan hun einde zullen komen.
Het bestuur heeft een voorraad van deze lampen aangeschaft zodat een nieuwe lamp door de VvE verstrekt kan worden. Neem contact op met Gert van Kampen wanneer uw lamp vervangen moet worden.

Reparatie ventilatieroosters schuiframen (februari 2011)

De bij de bouw opgeleverde ventilatieroosters functioneren bij veel bewoners niet meer. Deze roosters kunnen niet gerepareerd.

 

De Firma Deli heeft een oplossing: schoonmaken en openzetten van de oude roosters en deze voorzien van een voorzetrooster dat open en dicht kan. Dit gebeurt zodanig dat je nauwelijks kan zien dat er een nieuw rooster voor  is geplaatst. Het nieuwe rooster is gemakkelijk eraf te halen en te reinigen.

 

De voorzetroosters worden op maat gemaakt per raam. De standaardkleur is wit (RAL 9010). Andere RAL-kleuren zijn mogelijk tegen een meerprijs.

 

 

De prijs (februari 2011) voor leveren en plaatsen van roosters van de D-woning: € 800,- (grijstint). Plaatsing nam ongeveer 3 uur in beslag.

 

NB: Kosten zijn voor de bewoners zelf en niet voor rekening van de VvE!

repa_ventilatieroosters_deli2011.pdf

Reparatie schuifpui (februari 2011)

Het bedrijf Deli verzorgt naast reparatie ventilatieroosters (zie betreffende mededeling) ook reparaties van schuifpuien. De reparatie van de ventilatieroosters is naar tevredenheid uitgevoerd; met reparaties van de schuifpui door Deli is nog geen ervaring.

 

NB: Kosten zijn voor de bewoners zelf en niet voor rekening van de VvE!

reparatieschuifpui_deli_2011.pdf

MUWI Woonwijzer Onderhoudsadviezen voor de bewoners

Dit is de informatie over vloeren en wanden en onderhouds adviezen zoals geleverd door de aannemer aan de eerste eigenaren van de appartementen bij de oplevering. Bijvoorbeeld adviezen voor boren in wanden en plafond, voor schoonmaken onderdelen van ventilatiesysteem, de aluminium kozijnen, de stenen vensterbanken, stellen van deurtjes keukenkastjes.

muwi_woonwijzer_gdhterrein.pdf

MUWI Kleuren- en Materialenschema

muwikleurenmaterialenschema.pdf